Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

• Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), από την επίκουρη καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας του ΑΠΘ, Διονυσία Μισίου, με θέμα: «Το πέρασμα από την αρχαιότητα στη Βυζαντινή εποχή».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ.Ιπποδρομίου), ο επίκουρος καθηγητής διοικητικού δικαίου τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Γώγος, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν.Αμύνης 27), ο Δρ Χημικός – Οεριβαλλοντολόγος, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Νικολάου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ποιότητα αέρα στου εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στη Θεσσαλονίκη».