Έμφαση στα θέματα της ανεργίας, των συνθηκών απασχόλησης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, έδωσαν κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Οι πρόεδροι των δύο σημαντικών παραγωγικών φορέων, τόνισαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και κοινές δράσεις μεταξύ ΤΕΕ και ΓΣΕΕ το επόμενο διάστημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο Γιώργος Στασινός τόνισε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος της χώρας, .όχι μόνον βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους, αλλά αποτελούν μαζί το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγικής δύναμης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, αυτή η μεγάλη δύναμη τα τελευταία χρόνια έχει τραυματιστεί βαθειά, κυρίως λόγω της ανεργίας:

«Η επικαιρότητα, πολλές φορές ασχολείται με τους οικονομικούς δείκτες, με τους μισθούς και τις συντάξεις. Όμως το μεγαλύτερο κόστος στα χρόνια της κρίσης, το έχει υποστεί ο ιδιωτικός τομέας με το ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους και τους χιλιάδες υποαπασχολούμενους και ετεροαπασχολούμενους», υπογράμμισε ο Γιώργος Στασινός και πρόσθεσε ότι «αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να πράξουν, να δουλέψουν, να δημιουργήσουν, πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε». Στόχος όλων μας, πρέπει να είναι «να βοηθήσουμε πραγματικά να δημιουργηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο για τη χώρα, να προχωρήσει άμεσα η παραγωγική ανασυγκρότηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας που θα βασίζονται στη γνώση, το μεράκι και τις ικανότητες των εργαζόμενων και των επιστημόνων», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.