Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα σαρώσει την χώρα κακοκαιρία σύντομης διάρκειας, αλλά με έντονα φαινόμενα και ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα, στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Αττική.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την χώρα μόνο την Τρίτη (8/2), αφού μετά θα εμφανιστεί ηλιοφάνεια.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο αναμένονται σύννεφα, που θα δώσουν βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παρόλα αυτά, θα υπάρξει μια μικρή υποχώρηση τις πρωινές ώρες, όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα χαλάσει ξανά. Έτσι, θα παρουσιαστούν βροχές και χιονόνερο, ενώ βελτίωση θα έρθει από το βράδυ.

Επίσης, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ και όχι μόνο στην Αττική, όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρα φαινόμενα με γρήγορη κίνηση από βορρά προς νότο, σύμφωνα με το Meteo. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτη.

Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Στα Δυτική Ελλάδα, στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς επίσης στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα παρουσιάσει πολύ γρήγορη βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 6, στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 10 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 4 έως 9 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου