Ο καιρός γίνεται ξανά άστατος και ήδη έντονα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, αφού καταιγίδα «χτυπάει» την Αττική, ενώ αναμένεται να επεκταθούν σε άλλες περιοχές οι βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες.

Το νέο κύμα της κακοκαιρίας φέρνει κυρίως έντονες καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, αλλά δεν θα λείπουν και οι χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα κορυφωθούν το πρωί της Τετάρτης προς το απόγευμα, ενώ από την Πέμπτη θα υπάρξει μία μερική χαλάρωση. Παρόλα αυτά, εμφανής καλυτέρευση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Meteo, ο καιρός έδειξε τα «δόντια» του από το απόγευμα της Τρίτης, με αρκετή βροχή στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Χαρακτηριστικά, στα Θεοδώριανα Άρτας η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής που έπεσε, ήταν ίση με 98 χιλιοστά, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Ο καιρός λοιπόν, φέρνει έντονα φαινόμενα από τις επόμενες ώρες, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, αναμένονται στην Αττική βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και ενδεχομένως καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν ασθενείς βροχοπτώσεις και πρόσκαιρα χιόνι ή χιονόνερο έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας ενώ βροχές θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα παράκτια της Θράκης, στην Ανατολική Στερεά, στη Πελοπόννησο, και στις νησιωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν σε Θράκη, Αιγαίο και Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 1 βαθμό Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 6, στη Θεσσαλία από 1 έως 7, στην Ήπειρο από -2 έως 15, στη Στερεά από 2 έως 11, στην Πελοπόννησο από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 14, στις Κυκλάδες από 8 έως 15 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, από το απόγευμα όμως στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία του καιρού για τις επόμενες ώρες:

Σάκης Αρναούτογλου: Σφοδροί άνεμοι 10 μποφόρ

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για τον καιρό της Τετάρτης και σημείωσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού οι άνεμοι ενδέχεται να αγγίξουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του, στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει άστατος, από το πρωί θα έχουμε βροχές που θα γίνουν περισσότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάποιες καταιγίδες.

Παρόλα αυτά, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι καλός στα δυτικά και τα βόρεια, στα ανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και κάποιες σποραδικές χιονοπτώσεις αλλά και εκεί θα υπάρξει βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν ισχυροί μέχρι και 9 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Τετάρτη 2/2

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Πέμπτη 3/2

Στη Θράκη προβλέπονται χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις
τοπικά πυκνές, που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα
σταματήσουν.

Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται βροχές, στα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν γρήγορα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Παρασκευή 4/2

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 5/2

Στα δυτικά προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στην περιοχή Κρήτης – Δωδεκανήσων δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κυριακή 6/2

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με πιθανότητα στα νότια να σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 7/2

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια. Τη νύχτα στα βορειοανατολικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.