Η ιστορία του «Σωτήρη», της φάλαινας που εντοπίστηκε στον Άλιμο κι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κολυμπήσει στην ανοιχτή θάλασσα και να φύγει από τα ρηχά, έχει συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Ένα πρόσωπο που ξεχώρισε μέσα σε αυτή την κατάσταση είναι η Τάνια Δράκου, η εθελόντρια που κρατούσε στην αγκαλιά της την αρσενική φάλαινα και με το τραγούδι της της έδωσε δύναμη να παλέψει.

«Ακόμα να πιστέψω ότι αυτό το πανέμορφο πλάσμα ανταποκρίθηκε στο τραγούδι μου. Είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τραγούδησα σε μια φάλαινα σήμερα. Εκείνη την στιγμή δεν ένιωθα το κρύο, παρά μόνο αγάπη και συγκίνηση για αυτό το υπέροχο πλάσμα που είχα την τιμή να γνωρίσω. Ελπίζω να σε βοηθήσαμε και να ένιωσες την αγάπη που νιώθουμε για εσένα. Είσαι πολεμιστής και ελπίζω από τα βάθη της καρδιάς μου να τα καταφέρεις», έγραψε στο Instagram, παραθέτοντας και το σχετικό απόσπασμα.

Φοιτήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εθελόντρια στην ομάδα «All For Blue organization», εκπαιδεύτρια καταδύσεων που λατρεύει τις ελεύθερες καταδύσεις και δίνει τη μάχη της για την προστασία των καρχαριών αλλά και των θηλαστικών της θάλασσας.

«Συνέχισε να πολεμάς μικρέ μου και θα τα καταφέρεις! Πιστεύω σε εσένα με όλη μου την καρδιά. Είσαι δυνατός, είσαι μαχητής! Εγώ, το τραγούδι μου, η allforblueorg, καθώς και όλη η Ελλάδα είμαστε μαζί σου!».