Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κλοιό κακοκαιρίας με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία Διομήδης. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει στην πρόβλεψή του πως τα χιόνια θα κατέβουν σταδιακά χαμηλότερα με αυξημένες τις πιθανότητες να δούμε να χιονίζει και χαμηλά στην Αττική από αύριο το μεσημέρι – απόγευμα και μετά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος σε πρωινή εκπομπή του Open, «έχουμε σε εξέλιξη ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην περιοχή της Αττικής. Αυτή τη στιγμή τα φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί προς την περιοχή της Θεσσαλίας. Μέσα στο Αιγαίο επικρατούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες προς το ανατολικό και νότιο τμήμα του.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό να μετατοπιστεί πιο ανατολικά. Έτσι θα επηρεάζονται ολοένα και περισσότερες περιοχές και δείτε με την μπλε καμπύλη το ψυχρό μέτωπο που ακολουθεί από τα βόρεια Βαλκάνια και θα ρίξει σημαντικά τη θερμοκρασία από αύριο και από βορά προς νότο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε τις επόμενες ώρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, προς τις Σποράδες, προς την Εύβοια και εδώ στην Αττική θα ξαναβρέξει προς το απόγευμα. Δεν αποκλείεται τοπικά και τα φαινόμενα και εδώ να είναι ισχυρά, προς την περιοχή της Πελοποννήσου και μέσα στο Αιγαίο.

«Δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις ακόμα και προς τα βόρεια προάστια της Αττικής»

Από αύριο σιγά σιγά πέφτει και η θερμοκρασία, θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και δεν αποκλείεται αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης να δούμε χιονοπτώσεις ακόμα και προς τα βόρεια προάστια της Αττικής. Θα κάνει πολύ κρύο».

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση αν χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως υπάρχει η περίπτωση να φτάσει η χιονόπτωση και γύρω γύρω από το λεκανοπέδιο κατά τη διάρκεια της νύχτας αύριο και το πρωί της Πέμπτης. «Δεν περιμένουμε βέβαια αξιόλογες χιονοστρώσεις. Αν το στρώσει, θα το στρώσει προς τα βόρεια τμήματα σε κάποιες επιφάνειες χωρίς να είναι σε θέση να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. «Θα μείνει βέβαια το τσουχτερό κρύο και οι βοριάδες θα επιμείνουν μέσα στο Αιγαίο».

Σε κλοιό κακοκαιρίας σήμερα η χώρα μας, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν σταδιακά χαμηλότερα με αυξημένες τις πιθανότητες να…

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, January 10, 2022