Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία Διομήδης, που δίνει σήμερα Τρίτη 11/1 κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην παρακάτω δορυφορική εικόνα επισημαίνονται οι περιοχές όπου είχαν εκδηλωθεί τα εντονότερα φαινόμενα έως τις 08:00 το πρωί.

Η Κακοκαιρία Διομήδης το πρωί της Τρίτης 11/01

Σε αρκετές περιοχές έχει πέσει πολλή βροχή. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μακρινίτσα και ακολουθεί η Αγιά Λάρισας και η πόλη της Καρδίτσας.

Η Κακοκαιρία Διομήδης το πρωί της Τρίτης 11/01

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές ορεινές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως το Μέτσοβο, η Κόνιτσα και το Ζαγόρι. Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με 19 μηχανήματα να κινούνται σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να ρίξουν αλάτι και να ανοίξουν τους δρόμους.

Το κρύο είναι τσουχτερό, με τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Οι οδηγοί συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.