Με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων, καθαριστές και καθαρίστριες δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β. Σοφίας, όπου και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στο αίτημά τους για ανανέωση των συμβάσεων, οι οποίες λήγουν τον Ιούνιο, για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους, η απάντηση που πήραν από τον κ. Κατρούγαλο ήταν για παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των καθαριστριών, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Πειραιά Χριστίνα Καραμαλίκη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα αιτήματα αφορούν σχεδόν 10.000 εργαζομένους του κλάδου, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι τον Ιούνιο. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους πάνω από 4 μήνες.

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν, καθώς θεωρούν ότι η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τον Δεκέμβριο αποτελεί απλώς συνέχιση στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.