Διαμαρτυρία καθαριστριών στα δημόσια σχολεία

Συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο


ΕΛΛΑΔΑ
16:44
06/05/2015
Διαμαρτυρία καθαριστριών στα δημόσια σχολεία
4
loading

Με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων, καθαριστές και καθαρίστριες δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β. Σοφίας, όπου και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στο αίτημά τους για ανανέωση των συμβάσεων, οι οποίες λήγουν τον Ιούνιο, για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους, η απάντηση που πήραν από τον κ. Κατρούγαλο ήταν για παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των καθαριστριών, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Πειραιά Χριστίνα Καραμαλίκη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα αιτήματα αφορούν σχεδόν 10.000 εργαζομένους του κλάδου, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι τον Ιούνιο. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους πάνω από 4 μήνες.

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν, καθώς θεωρούν ότι η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τον Δεκέμβριο αποτελεί απλώς συνέχιση στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Social Distortion

  Ζήτησαν μείωση τις μίζας απο 12% σε 10%.....

 2. avatar Dr. Sheldon Cooper

  Το 12% μη ξεχάσεις...

 3. avatar takisR9

  Δεν ήξεραν οι κύριες πως η σύμβαση τους ειναι ορισμένου χρόνου;; Τις ξεγέλασε κανεις και νόμιζαν πως διορίστηκαν; Μάθανε όλοι τωρα να ζητάνε οτι γουστάρουν! Όχι κύριες μου δεν θα σας μονιμοποιησουν! Αρκετούς εχουμε στο δημόσιο!

  1. avatar giannis

   Οι καθαρίστριες είναι εποχιακές και δεν πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου. Σε άλλες υπηρεσίες όμως υπάρχουν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που δουλεύουν εδώ και χρόνια. Οπότε πως θεωρείται ορισμένος ο χρόνος σύμβασης?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει