Επίδειξη πτώσης αλεξιπτωτιστών στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη.

Το εντυπωσιακό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περίπου 500 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αρκετοί πολίτες.

Για περίπου μία ώρα, οι θεατές απόλαυσαν την επίδειξη, που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τον Αερολιμένα «Δημόκριτος».

Το ειδικά για την περίσταση σχεδιασμένο σενάριο προέβλεπε άλματα από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων 40 αλεξιπτωτιστών, από ύψος 10.000 ποδιών. Οι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν με ακρίβεια στο χώρο που είχε επιλεγεί αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών μικρών και μεγάλων.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μαζί με τους ενθουσιώδεις μαθητές και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τέταρτη χρονιά φέτος, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τον Αερολιμένα «Δημόκριτος», την επίδειξη αλμάτων αλεξιπτωτιστών. Η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών και του κόσμου, η συνεργασία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών κατέστησαν την εκδήλωση θεσμό, που με προσμονή αναμένουν κάθε χρόνο μαθητές και πολίτες από όλη την Περιφέρεια. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση και τα στελέχη της Σχολής Αλεξιπτωτιστών για την άψογη εκτέλεση των αλμάτων. Μας έκαναν όλους υπερήφανους».

Δείτε φωτογραφίες από την επίδειξη πτώσης αλεξιπτωτιστών…

(Πηγή φωτογραφιών: thrakitoday.com)