Νέο ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκε 5 μίλια βορειοδυτικά της Πάρου, κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας, το βράδυ της Παρασκευής. Ο αριθμός των νεκρών μέχρι πριν λίγη ώρα ήταν δυο ενώ πλέον οι νεκροί είναι τρεις.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Χαρά Γιαννοπούλου, περίπου 80 ήταν οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου που αναποδογύρισε, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 57 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112,όταν το σκάφος αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφος c-130 και 9 παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο μετέβη και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Στην περιοχή έχει καλό καιρό, ενώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο που γίνεται μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.