Την απόφασή τους, να επιμείνουν στην τήρηση του νόμου για το παράνομο κυνήγι αποφάσισαν οι τοπικές Αρχές στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά τα επεισόδια που έγιναν χθες το μεσημέρι κατά την άφιξη κλιμακίων της θηροφυλακής, στη Ζάκυνθο.

Η σύσκεψη έγινε στο Δασαρχείο και σε αυτήν έλαβαν μέρος ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δασάρχης και εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων.

Την ώρα της σύσκεψης μεγάλος αριθμός κυνηγών ήταν συγκεντρωμένος έξω από το Δασαρχείο εκφράζοντας την αντίθεση του στην παρουσία κλιμακίων της θηροφυλακή.

«Όλοι σεβόμαστε και αγαπάμε την φύση και παρακαλούμε και τους κυνηγούς να μην προκαλούν, να επικρατήσει ηρεμία και τάξη και να αποφευχθούν τα έκτροπα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, μετά τη σύσκεψη.

Πιο σαφής στις δηλώσεις του ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Το Δασαρχείο θα κάνει τη δουλειά του και αν χρειαστεί ενίσχυση θα την έχει. Το ανοιξιάτικο κυνήγι είναι μια… παρανομία 32 ετών την οποία κανείς δεν άγγιξε στην πραγματική της βάση. Οι αποφάσεις όμως πρέπει να λαμβάνονται με νηφαλιότητα και όχι εν θερμώ. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και το Δασαρχείο είναι αρμόδιο για την τήρησή του».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες, από σήμερα κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών πραγματοποιούν εντατικά τους ελέγχους σε όλο το νησί για να παταχθεί το φαινόμενο της λαθροθηρίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.