Υπήρχαν τρόποι να βγουν από το ΕΚΠΑ οι καταληψίες δίχως να επιστρατευτούν βίαιοι τρόποι, επανέλαβε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου, Θ. Φορτσάκης, μιλώντας στο Mega.

«Αυτή τη στιγμή θα μπορούσε το πανεπιστήμιο να έχει αδειάσει από αυτούς που το κατέχουν με πολύ απλά μέσα. Αρκούσε να κοπεί το ηλεκτρικό και το ρεύμα, να κοπεί το wi-fi και θα είχαν βγει αυτοί εάν είχε περικυκλωθεί και δεν μπορούσαν να μπουν καινούργιοι. Υπήρχαν ειρηνικοί τρόποι για να βγουν αυτοί που είναι μέσα. Το πανεπιστήμιο πρέπει να φυλάσσεται, πρέπει να φυλάσσεται από μια πανεπιστημιακή φύλαξη, οργανωμένη και αποτελεσματική», σημείωσε.

Στην ίδια εκπομπή, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βίτσας σημείωσε ότι «υπάρχουν δυο ομάδες πολιτικών συμφερόντων οι οποίες αν θέλετε έχουν μια κοινή στόχευση και γίνεται αυτή η συζήτηση, η βία».

«Δηλαδή κάποιος ζητάει χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, πάει και καταλαμβάνει την πρυτανεία, κακώς και αυτό που αναζητείται από μια άλλη ομάδα πολιτικών συμφερόντων είναι ότι έχει διαλυθεί το κράτος και πρέπει να επέμβουμε», τόνισε.