Δύο αναρτήσεις σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον και τις πρώτες εκτιμήσεις για τη διαφυγή από τα αντισώματα έκανε στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις για την διαφυγή από τα αντισώματα του Omicron αναφέρεται μία πτώση της τάξης του 1.5 log στον τίτλο. Θα μου επιτρέψετε να κρατήσω την λογαριθμική κλίμακα γιατί οι μεγάλοι αριθμοί τύπου 40x φαίνονται μεγάλοι αλλά στην ουσία δεν είναι τόσο διότι η διακύμανση των τιμών είναι μεγάλη» σημειώνει.

«Καταρχήν συμφωνεί απόλυτα με τις προβλέψεις που είχα παρουσιάσει στις 27 Νοεμβρίου (παρακάτω) ότι τα εμβόλια έχουν πολύ καλές πιθανότητες να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά μετά την τρίτη δόση και πιθανώς μέτρια αποτελεσματικά με τις 2 δόσεις. Κατά δεύτερον ενισχύει την σύσταση για τρίτη δόση. Υπομονή περιμένουμε και άλλα αποτελέσματα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εκπλήξεις» συμπληρώνει στην πρώτη του ανάρτηση.

«Πτώση του εξουδετερωτικού τίτλου κατά 1.5 log (περίπου 40 φορές) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 40 φορές λιγότερο αποτελεσματικά που βλέπω να αναπαράγεται!

Η αποτελεσματικότητα δεν μετράται σε εργαστηριακές αναλύσεις αλλά στην κλινική πράξη και ουδέποτε μεταφράστηκαν αυτές οι εργαστηριακές πτώσεις σε ποσοτικά ανάλογες πτώσεις αποτελεσματικότητας στην κλινική πράξη» προσθέτει ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις για την διαφυγή από τα αντισώματα του Omicron αναφέρεται μία πτώση της τάξης του 1.5…

Posted by Gkikas Magiorkinis on Tuesday, December 7, 2021

Συνέχεια στο προηγούμενο post.Πτώση του εξουδετερωτικού τίτλου κατά 1.5 log (περίπου 40 φορές) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 40 φορές…

Posted by Gkikas Magiorkinis on Tuesday, December 7, 2021