Η Ελένη Κρεμαστιώτη μίλησε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, «Μεγάλη Εικόνα» και την Νίκη Λυμπεράκη, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (30/11). Η μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη, που δολοφονήθηκε το 2019, σε ηλικία 24 ετών από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Μυτιλήνη, αναφέρθηκε στον χαμό της κόρης, αλλά και στην κακοποίηση που δέχονται οι γυναίκες.

Η Ελένη Κρεμαστιώτη δήλωσε πως η κόρη της βίωσε την κακοποίηση από τον άνθρωπο που ήταν μαζί από τα 16 της χρόνια, ο οποίος της έκοψε το νήμα της ζωής σε ηλικία 24 ετών. Μίλησε για βίαια επεισόδια, στα οποία δεν έδωσαν σημασία, ενώ σημείωσε πως ο δολοφόνος της είχε σχεδιάσει το φονικό. «Κάποια στιγμή είχε πει στον πατέρα της πως θα καταλήξουν “αυτή στο χώμα και αυτός στη φυλακή”», αποκάλυψε.

Μιλώντας για τη δολοφονία του παιδιού της, υπογράμμισε ότι ο καλύτερος φίλος της κόρης της άκουσε από το τηλέφωνο τη στιγμή της δολοφονίας της Ερατούς, ενώ ανέφερε ότι ο πατέρας του δράστη, όταν βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος υποστήριξε πως ο γιος του κατέστρεψε τη ζωή του.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι»

Η Ελένη Κρεμαστιώτη τόνισε πως οι γονείς που συνεχίζουν να μάχονται για τη δικαίωση των παιδιών τους «βρίσκουν τη δύναμη από τα παιδιά τους. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι, πρέπει να κάνουμε κάτι να μας ακούσει το κράτος και οι νομοθέτες, για να προφυλάξουμε τις γυναίκες, να σωθεί έστω και μια ζωή».

Για τις γυναίκες που βιώνουν την κακοποίηση, τόνισε πως πρέπει να φύγουν χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες σ’ αυτά, ενώ από τους γονείς ζήτησε να διδάξουν το σεβασμό στα παιδιά τους. «Το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, της σκέψης, της ελευθερίας. Κανένας δεν είναι κτήμα κανενός, να σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό και μετά όλους τους υπόλοιπους», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ποινών που επιβάλλονται στους δράστες, υπογραμμίζοντας πως τα ισόβια θα πρέπει να είναι πραγματικά και να μην αποφυλακίζονται οι δράστες. «Για μένα μια φορά φονιάς, για πάντα φονιάς», ολοκλήρωσε.