Να μην πραγματοποιηθούν εορταστικές – χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλη τη Χαλκιδική, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού και των αυξημένων κρουσμάτων αποφάσισαν από κοινού οι πέντε δήμαρχοι του νομού.

Στη σχετική δήλωσή τους, οι δήμαρχοι Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, Σιθωνίας Κυπαρρίσης Ντέμπλας και Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά επισημαίνουν πως «με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης και μετά από έντονο προβληματισμό καταλήξαμε στην κοινή απόφαση να μην πραγματοποιήσουμε εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους δήμους αρμοδιότητάς μας. Δυστυχώς, αν και προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, η έξαρση της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να λάβουμε αποφάσεις παρασυρμένοι από συναισθηματισμούς. Οφείλουμε πάνω από όλα να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να προτάξουμε το γενικό καλό».

Οι πέντε δήμαρχοι του νομού Χαλκιδικής στην κοινή δήλωσή τους υπογραμμίζουν επίσης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ψυχολογική ανάγκη μικρών και μεγάλων να ζήσουν το Χριστουγεννιάτικο κλίμα, θα προχωρήσουμε κανονικά στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό όλων των κοινοτήτων μας».