Με μπαλωθιές αποχαιρετούν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη χιλιάδες άτομα που έχουν κατακλύσει το Σελλί, το μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Βρύσινα στο Ρέθυμνο.

Η σορός του 20χρονου έφθασε στο Σελλί, στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 07:50 το πρωί. Το σπίτι είναι από εκείνη την ώρα «πλημμυρισμένο» με κόσμο που έχει σπεύσει για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια, σύμφωνα με το cretalive.gr. Παρόντες στην κηδεία θα είναι και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα.

Λύγισαν οι γονείς

Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».

Στο μεταξύ, στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη όλα είναι κλειστά συμμετέχοντας στην Ημέρα πένθους που κήρυξε η Τοπική Κοινότητα Αρμένων. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».