Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται οι περιπτώσεις ανθρώπων που αποφασίζουν να έρθουν εις γάμου κοινωνία όχι με κάποιον ή κάποια που ανήκει στην ανθρώπινη φυλή, αλλά μ’ ένα πλάσμα από το ζωικό βασίλειο, ακόμη και με κάτι άψυχο όπως ένα αντικείμενο. Στ’ αστεία ή στα σοβαρά, με σώας τας φρένας ή χωρίς φαίνεται ότι η ένωση με ένα ανθρώπινο ον είναι δύσκολη υπόθεση, άλλωστε το λέει και η παροιμία «όλα του γάμου δύσκολα…»

Ο άνθρωπος, για τον οποίο γίνεται η αναφορά στο εν λόγω κείμενο ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον βραστήρα του ρυζιού.

Ο Κχοϊρούλ Ανάμ ανέβασε μια σειρά φωτογραφίες την περασμένη εβδομάδα που τον έδειχναν να είναι ντυμένος γαμπρός και να κρατάει στα χέρια του τον ατμομάγειρα που παντρεύτηκε. Αλλά και ο ατμομάγειρας με τη σειρά του ήταν μέσα στο στοιχείο της τελετής. Ήταν ντυμένος νυφούλα, με ένα ολόλευκο βέλο.

Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο facebook δείχνουν το… ερωτευμένο ζευγάρι –τον άντρα από την Ινδονησία και τον ατμομάγειρα– να στέκονται δίπλα – δίπλα για τη γαμήλια τελετή. Μάλιστα ο γαμπρός υπέγραψε και πιστοποιητικό γάμου.

Ο ίδιος ο φρεσκοπαντρεμένος άνδρας έκανε και δηλώσεις για το έτερό του ήμισυ: «Είναι όμορφος, υπάκουος, με αγαπάει και καλός στο μαγείρεμα» γράφει ο Κχοϊρούλ στο σχόλιο των φωτογραφιών, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του να αφήσει επιτέλους την εργένικη ζωή για χάρη του ατμομάγειρα.

Αλλά δυστυχώς, αυτός ο γάμος κράτησε μόνο τέσσερις ημέρες. Όταν ο Khoirul Anam δημοσίευσε μια άλλη ενημέρωση για τον γάμο του, αυτή τη φορά ήταν για να ανακοινώσει το «διαζύγιο» του. Στην ανάρτηση έγραψε: «Η απόφασή μου είναι… βαριά, αλλά δεν υπάρχει κανένας τέλειος σύντροφος».

Σύμφωνα με αναφορές από τοπικές ινδονησιακές ειδήσεις και ιστότοπους, ο Khoirul Anam είναι μια γνωστή διασημότητα και performer στη χώρα του που καταστρώνει περίεργα δρώμενα για τη διασκέδαση των θαυμαστών του. Δεδομένου ότι ο «γάμος» του με τον ατμομάγειρα ρυζιού προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, μπορούμε να πούμε ότι και το… κόλπο του αυτό έγινε για να κερδίσει φήμη και προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.