Σύμφωνα με έρευνες, η πρώτη εντύπωση που κάνει ένας άνθρωπος διαρκεί μόνο επτά δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάζεται ο άλλος για να δει το στυλ, το χαμόγελο, τη χειραψία, τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας.

Και ακόμη και αν κάποιος ξεχάσει το όνομά σας, δε θα ξεχάσει την πρώτη εντύπωση που του κάνατε. Οπότε, ειδικά αν πρόκειται για δουλειά, καλό θα ήταν να κάνετε καλή εντύπωση.

Διαβάστε μερικές συμβουλές για καλή πρώτη εντύπωση.

– Να προσέχετε την εμφάνισή σας:
Έχει σημασία το πώς σας βλέπουν οι άλλοι, οπότε θα πρέπει να κάνετε την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση ξεκινώντας από την εμφάνιση.

– Να φτάσετε στην ώρα σας: Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας κακοχαρακτηρίσει κάποιος, τον οποίο στήσατε σε ένα πρώτο ραντεβού. Ξεκινήστε νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα ώστε να έχετε άφθονο χρόνο σε περίπτωση που πέσετε σε κίνηση ή αν δε βρίσκετε να παρκάρετε.

– Προσοχή στη γλώσσα του σώματος: Το σώμα σας μιλά και μελέτες έχουν δείξει ότι συχνά τα μηνύματα από τη γλώσσα του σώματος είναι πιο δυνατά από αυτά που λέτε. Να χαμογελάτε ειλικρινά, αυτό είναι μία πολύ καλή συνταγή για να κάνετε καλή εντύπωση.

– Να έχετε κλειστό το κινητό σας τηλέφωνο: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα τηλέφωνο που χτυπά διαρκώς ή ακόμη και δονείται διαρκώς σε μία συνάντηση. Κλείστε το και φυσικά μην απαντήσετε ούτε σε μηνύματα.

– Ξεκινήστε τη συζήτηση
ώστε να κάνετε το συνομιλητή σας να νοιώσει άνετα. Αν χρειαστεί, προετοιμαστείτε από πριν.

– Διατηρείστε θετική διάθεση, ακόμη και αν είχατε μία δύσκολη μέρα και να προσέχετε όλη την ώρα το συνομιλητή σας. Τη θετική σας διάθεση και την όρεξη για συζήτηση προδίδει και η γλώσσα του σώματος.

Μην ξεχνάτε τους καλούς σας τρόπους: Να λέτε «παρακαλώ» και να ευχαριστείτε τον άνθρωπο που συναντάτε.

– Ηρεμήστε και φροντίστε να είστε ο εαυτός σας: Μην προσποιείστε. Αν ο συνομιλητής σας νοιώσει άνετα μαζί σας, τότε θα νιώσετε κι εσείς άνετα μαζί του.