Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προανήγγειλε ο Σάκης Αρναούτογλου, με «φουριόζους» – όπως τους χαρακτήρισε- βοριάδες να φέρνουν κρύο από τη Δευτέρα (25/10). Η πρώτη γεύση από χειμώνα έρχεται, λοιπόν, από εβδομάδα, αλλά το κρύο θα διαρκέσει για μερικές ημέρες.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Αύριο Σάββατο μπορεί μεν να επανακάμψουν πρόσκαιρα τα 25-άρια, όμως στις προθέσεις του Οκτωβρίου από την ερχόμενη εβδομάδα είναι κυρίως φουριόζοι βοριάδες, οι οποίοι και θα φέρουν έντονη ψύχρα έως και αίσθηση κρύου σε αρκετές περιοχές.

Στη μοιρασιά των βροχών τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι κυρίως οι δυτικές-νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας θα εχουν το πάνω χέρι κατά διαστήματα, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής, η οποία θα “μετακομίσει” τα επόμενα 24ωρα στην κεντρική Μεσόγειο, δίνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική και νότια όμως κυρίως Ιταλία».

Στο αποψινό 14λεπτο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:΅45 &22:45:Αυριο Σάββατο μπορεί μεν να επανακαμψουν πρόσκαιρα τα…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Friday, October 22, 2021

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

Στην αναλυτική πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από την ΕΡΤ και τον Σάκη Αρναούτογλου, φαίνεται πως το σύστημα που με τις ψυχρές αέριες μάζες θα μπει τα επόμενα 24ωρα στην χώρα.

Οι πρώτες βροχές αναμένονται από το Σάββατο στα βορειοδυτικά, ενώ τη Δευτέρα η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη, καθώς η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα η Αττική θα έχει τη Δευτέρα (25/11) μέγιστη θερμοκρασία του 15 βαθμούς, με ισχυρούς βοριάδες να πνέουν στο Αιγαίο.

Σημειώνεται πως και οι χάρτες του Meteo δείχνουν την αλλαγή του καιρού που έρχεται από την Κυριακή.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού