Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα, μετά από 4 χρόνια, το μεξικάνικο ιστιοφόρο ARM CUAUHTEMOC, «ο Πρέσβης των θαλασσών» ή αλλιώς ο «Ιππότης/Κύριος των θαλασσών». Το Ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ακαπούλκο τον περασμένο Ιούλιο και αφού πήγε στις ΗΠΑ, είχε ως επόμενο σταθμό του το λιμάνι της Σούδας όπου θα παραμείνει για τις επόμενες δύο ημέρες, μέχρι να ξεκινήσει για νέο ταξίδι στο Ντουμπάι.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Το πλοίο έχει πλήρωμα 248 άτομα (καπετάνιοι, αξιωματικοί, δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής) και στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους νέους ναυτικούς και αξιωματικούς του μεξικανικού στρατού. Όπως και πριν 4 χρόνια, έτσι και σήμερα, η είσοδος του ισιτιοφόρου στο λιμάνι της Σούδας συνδυάστηκε με την υπόκρουση μεξικάνικων τραγουδιών από συγκρότημα που βρισκόταν πάνω στο πλοίο.

Δείτε βίντεο από την είσοδο του ιστιοφόρου στη Σούδα:

Μπάντα του λιμενικού υποδέχτηκε το ισιτιοφόρο, ενώ για ακόμα μία φορά προκάλε ευχάριστη εντύπωση και πόλο έλξης το γεγονός ότι οι δόκιμοι βρίσκονταν σε παράταξη πάνω στα ιστία, χωρίς να κινούνται. Επίσης πολλά μέλη του πληρώματος ήταν γυναίκες.

Στο λιμάνι της Σούδας περίμενε ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία και φορείς της πόλης των Χανίων (αντιπεριφέρεια, Δήμος Χανίων κλπ.). Εν συνεχεία ο πρέσβης ανέβηκε στο ιστιοφόρο, συνοδευόμενος από τον καπετάνιο και χαιρέτησε το πλήρωμα, ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους του ιστιοφόρου. Η μουσική πάντως της μεξικανικής μπάντας συνέχισε να τραβά τα βλέμματα του κόσμου

Το ιστιοφόρο θα παραμείνει στο λιμάνι της Σούδας μέχρι το Σάββατο (16/10) το πρωί και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό:

  • Πέμπτη (14/10) – 12.00 – 20.00
  • Παρασκευή (15/10) – 11.00 – 20.00

Σούδα: Οι φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε το πλοίο και τους δόκιμους πάνω στα ιστία.