Η Κοτσικιά, είναι ίσως η παραλία που επλήγη περισσότερο από όλες στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια. Η εικόνα είναι καταρχάς αλλόκοτη μίας και από δύο ταβέρνες της παραλίας, παρασύρθηκαν 3-4 ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες από το σφοδρό ποτάμι που κατέβηκε με μεγάλη φόρα από το βουνό-κάποια σφήνωσαν στα βράχια, ένα άλλο «δεσπόζει» στη μέση της παραλίας.

Αποστολή στη Βόρεια ΕύβοιαΡεπορτάζ– Δήμητρα Τριανταφύλλου – Φωτογραφίες – Γιάννης Κέμμος

Οι κάτοικοι εδώ, οι οποίοι είναι επίσης χωρίς νερό για μια ολόκληρη μέρα, καταγγέλλουν πως σε αυτή τη νέα καταστροφή που τους βρήκε, ούτε ένας αρμόδιος δεν ήρθε να τους συναντήσει από κοντά και να δει τα προβλήματα τους στην παραλία.

«Μόνο τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι ήρθαν, ούτε η Πυροσβεστική, ούτε μπουλντόζα, ούτε κανείς άλλος δεν εμφανίστηκε» μας λένε και προσθέτουν: «Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ψάχνει μόνος του να βρει ποιος αγωγός στο σύστημα ύδρευσης έχει βουλώσει από το χώμα για να λυθεί και το πρόβλημα της υδροδότησης».

Οι ίδιοι θεωρούν πως η Κοτσικιά παλεύει ολομόναχη να συνέλθει επειδή δεν είναι τόσο τουριστική όσο οι υπόλοιπες παραλίες.

Η εικόνα είναι πάντως απελπιστική, αυλές και χωράφια έχουν πνίγει στη λάσπη, το ίδιο και το μικρό εκκλησάκι του συνοικισμού ενώ ο δρόμος πάνω στην παραλία έχει σπάσει στη μέση σε διάφορα σημεία. 

Για την απομάκρυνση των ψυγείων πάντως από τα βράχια και την παραλία οι κάτοικοι οργάνωναν μόνοι τους με βάρκες και αγροτικά αυτοκίνητα τον τρόπο μεταφοράς τους.