Με τα σενάρια για το τι συνέβη στην 15χρονη πριν πέσει από τον γκρεμό να δίνουν και να παίρνουν, ο δήμαρχος της περιοχής αλλά και οι γιατροί του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται η 15χρονη, κάνουν λόγο για προσγείωση με τα πόδια, κάτι που αποδείχθηκε σωτήρια όπως λένε έκβαση.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Μιλώντας στο Newsbeast ο δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος αναφέρει κατ’ αρχάς πως σύμφωνα με την πληροφόρηση του το κορίτσι είναι σε γενικές γραμμές καλά στην υγεία του και δεν διατρέχει κίνδυνο. « Έχει ένα κάταγμα στη φτέρνα και ένα κάταγμα στη λεκάνη. Οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δεν ισχύουν». Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ίδιος έχουν αναλάβει να την εξετάσουν και οι ψυχολόγοι στο νοσοκομείο για να εκδώσουν ψυχιατρική εκτίμηση.

«Έπεσε με τη φτέρνα» μας είπαν και από το Αγλαΐα Κυριακού, επιβεβαιώνοντας τα κατάγματα σε λεκάνη και φτέρνα. Η εκτίμηση τους ταυτίζεται με αυτή του δημάρχου: « Η φτέρνα της έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα καθώς με αυτήν προσγειώθηκε. Έχει ακόμα πολλές εκδορές στο σώμα της κάτι που δείχνει πως μάλλον μπλέχτηκε σε θάμνους ή κλαδιά. Αυτό το μπλέξιμο έβαλε ένα φρένο στην πτώση της και την έκανε να προσγειωθεί με τα πόδια».

Ο δήμαρχος λέει ακόμα στο Newsbeast πως τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά με ένα από αυτά να είναι η απόπειρα αυτοκτονίας. «Πολλά λέγονται, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι συνέβη. Εμείς ως δήμος έχουμε ήδη ενεργοποιήσει την κοινωνική υπηρεσία μας η οποία συνομιλεί με την οικογένεια της 15χρονης σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε ποια είναι η κατάσταση στο οικογενειακό περιβάλλον».

Όσο για το σημείο από το οποίο έγινε η πτώση, ο κος Βλάχος λέει στο Newsbeast πως η απόσταση του από το σημείο που προσέκρουσε η 15χρονη είναι χονδρικά, γύρω στα 12 μέτρα. « Το ότι το κορίτσι δεν έπαθε κάτι πολύ χειρότερο όπως ήταν αναμενόμενο να συμβεί σε μια πτώση από τόσο ψηλό σημείο είναι γιατί πιθανόν κάπου σύρθηκε και έπεσε στα μαλακά. Μάλιστα υπάρχει και μια κλίση στο συγκεκριμένο σημείο».

Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο το συγκεκριμένο σημείο έχει την εικόνα που παρουσιάζει… «εδώ και 50 χρόνια. Κατά καιρούς γίνονταν συζητήσεις με το δασαρχείο για την περίφραξη του αλλά το δασαρχείο δεν φαινόταν να συμφωνεί. Μετά από αυτή την εξέλιξη θα περιφραχθεί φυσικά. Πάντως είμαστε ένας ημιοορεινός δήμος γεμάτος με πρανή, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατόν να είναι όλα αυτά περιφραγμένα».