Γεγονός φαίνεται ότι είναι ο κίνδυνος εισροής τζιχαντιστών στην Ελλάδα, μετά και το σήμα της Europol για στίγμα τζιχαντιστών στη χώρα.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώνας στο EXTRA: «Υπάρχει μία δυσάρεστη πραγματικότητα για τη χώρα μας, ότι πολύ κοντά μας, στη Συρία, δηλαδή σε μία χώρα που έχει έξοδο στη Μεσόγειο, μία μόνιμη πλέον εγκατάσταση οργανώσεων που είναι απολύτως χαρακτηρισμένες ως τρομοκρατικές. Και κατά συνέπεια, υπάρχει ευκολία μετακίνησης προς την Ευρώπη και αυτό σηματοδοτεί ένα μεγάλο κίνδυνο για την πατρίδα μας. Και από την άλλη, ξέρετε καλά ότι δημιουργούνται ροές μέσα από την Τουρκία, μεταναστευτικές ροές μέσα στις οποίες μπορεί να κρύβονται και άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαφορετικά κίνητρα, που είναι τρομοκράτες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το σήμα που έλαβε η Ελλάδα, αλλά τόνισε ότι η χώρα πρέπει να είναι πια σε μόνιμη επαγρύπνηση.

«Ο καιρός της αθωότητας για την Ελλάδα και ο καιρός της αθωότητας για την Ευρώπη, αν θέλετε, έχει περάσει ανεπιστρεπτί» επεσήμανε.