Αν και οι δανειακές υποχρεώσεις για τους πυρόπληκτους δήμους της Βόρειας Εύβοιας έχουν ανασταλεί, ο επιχειρηματίας Θοδωρής Ρουμελιώτης καταγγέλλει ότι η τράπεζα τον καλεί να πληρώσει τους τόκους του δανείου του.

«Δεν έχει καταστραφεί η επιχείρησή μου, αλλά είμαι πληττόμενος. Υπάρχει απόφαση ότι όλοι οι δημότες και οι επιχειρηματίες για τους δύο δήμους της Εύβοιας είναι πυρόπληκτοι και ότι μπορούν να μπουν σε αναστολή των δανειακών συμβάσεων. Μου έστειλαν μέσω mail μία αίτηση, η οποία έλεγε ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι την περίοδο της αναστολής της σύμβασης θα πρέπει να πληρώνουμε τους τόκους. Αυτό δεν γίνεται», κατήγγειλε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος ξενοδόχων Αιδηψού.

Όπως εξήγησε, οι δόσεις που πλήρωνε, ανέρχονται στα 1.100 ευρώ περίπου, ενώ οι τόκοι στα 800 ευρώ. Η τράπεζα καλεί τον κ. Ρουμελιώτη να πληρώσει το ποσό των τόκων, παρά την ισχύουσα απόφαση που «παγώνει» τις δανειακές υποχρεώσεις των κατοίκων των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι οποίοι θεωρούνται πυρόπληκτοι.

Ο κ. Ρουμελιώτης, σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Αριάδνη Νούκα, ενημερώθηκε ότι η κλήση από την τράπεζα δεν ήταν ορθή και ότι η κατάσταση θα διορθωθεί αλλά έγκριση για την ένταξη δεν έχει έρθει ακόμα.

«Αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι ότι οι άλλες τράπεζες δεν δίνουν καν αίτηση, πολλές από αυτές δεν έχουν ενημέρωση» σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης.