Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, η Θεσσαλονίκη μνημονεύει τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης διεξάγονται με φόντο τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Η κεντρική επετειακή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα, όπου, σε σχετικό κάλεσμα καλούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Την ίδια ώρα, ξεχωριστό κάλεσμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνουν φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, από τις 10 το πρωί ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της Τροχαίας για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Αλ. Γρηγορόπουλο. Σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι υπό κατάληψη εξακολουθούν να τελούν το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» και το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό.