Ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε για 24η χρονιά ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών του, σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από την Covid 19, η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας συνοδεύτηκε και από εκστρατεία ευαισθητοποίησης και παρακίνησης των μελών του Συλλόγου, για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στη Βουλή των Ελλήνων, με την παράδοση σε όλους τους συμμετέχοντες πληροφοριακού υλικού σχετικά με την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού.

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής οργάνωσε σήμερα την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2021, ενώ θα ακολουθήσει μία ακόμη πριν το τέλος του έτους. Για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, το 2020, δεν κατέστη δυνατή η δράση, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Στο κάλεσμα για την εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκαν με θέρμη οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο, οι οποίοι πρόσφεραν περισσότερες από 100 μονάδες αίμα για τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη σε μια δύσκολη υγειονομικά περίοδο για την ανθρωπότητα.

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν το αίμα τους, αλλά και όσους προσήλθαν αλλά για διάφορους λόγους δεν κατόρθωσαν να συμμετάσχουν. Καλεί δε όλους τους υπαλλήλους να συμμετέχουν στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, με το μήνυμα που απευθύνει: «Πριν αποχαιρετιστούμε για τις διακοπές του Αυγούστου, σας καλούμε να συμμετάσχετε –αν δεν το έχετε ήδη πράξει– στον εμβολιασμό κατά του Covid 19, αλλά και να παροτρύνετε, υπεύθυνα και συνειδητά, τους οικείους και τους φίλους σας να το πράξουν. Ο εμβολιασμός είναι πράξη ατομικής ευθύνης και συλλογικής αλληλεγγύης. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για την οριστική αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής –και συνάμα κοινωνικής– κρίσης».