Δικογραφία για ψευδορκία και ψευδή κατάθεση σχηματίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου σε βάρος της Ρωσίδας η οποία είχε καταγγείλει κλοπή ποσού της τάξεως των 850.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο μεζονέτας σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, έξω από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί, πλέον, πως η καταγγελία δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, με το αφήγημα της 55χρονης να καταρρέει μετά από ένα μήνα.

Άλλωστε – όπως είχε γράψει η ίδια ιστοσελίδα – οι αστυνομικοί από την αρχή έλεγαν ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» καθώς πολλά δεν «κούμπωναν» με όσα υποστήριζε η γυναίκα.

Εν παραδείγματι, η 55χρονη ισχυριζόταν ότι σε ένα χρηματοκιβώτιο είχε βάλει σχεδόν 850.000 για όσο χρονικό διάστημα ήταν… στη Ρωσία λόγω Covid.

Το τοπικό Μέσο αναφέρει, ακόμη, ότι λίγες ημέρες μετά την καταγγελία για την κλοπή μαμούθ η Ρωσίδα είχε φύγει για τη χώρα της.

Παρά τις υποψίες των αστυνομικών οι έρευνες έγιναν κανονικά – συνεχίζει το ρεπορτάζ – με τη Σήμανση να σαρώνει τους χώρους, τη συλλογή καταθέσεων κοκ. – το πόρισμα, όμως, συνέπιπτε με την αρχική εκτίμηση: Ότι η καταγγελία ήταν ψεύτικη.