Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Αρκαδία και την Κορινθία πραγματοποίησε την Πέμπτη η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 311 άτομα, εκ των οποίων 231 ήταν Έλληνες και 80 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 269 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 53 άτομα, από τα οποία 26 ήταν έλληνες και 27 ήταν αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 14 άτομα. Αναλυτικότερα ένας Ρομά στην Αρκαδία, για κλοπή. Ένας έλληνας στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο. Δύο αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Ένας Ρομά στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 162 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.