Μία σταγόνα βροχής που πέφτει από τον ουρανό θα καταλήξει στην πηγή και από εκεί στο μπουκάλι μας για να πιούμε φρέσκο και δροσερό νερό. Αυτός είναι ο κύκλος του νερού που περιγράφει την παρουσία και την κυκλοφορία του νερού στην επιφάνεια της Γης. Ο υδρολογικός κύκλος δεν μας διδάσκει μόνο την διαδικασία κυκλοφορίας του νερού, αλλά και τη σημασία της ανακύκλωσης, αφού αυτός ο αέναος κύκλος είναι και ο λόγος που έχουμε και πίνουμε νερό εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Ολόκληρη η ζωή στη Γη εξαρτάται απ’ αυτόν τον κύκλο και για να συνεχίσουμε να πίνουμε νερό και να υπάρχει ζωή στη Γη θα πρέπει να μάθουμε και για έναν ακόμη κύκλο, αυτόν την ανακύκλωσης του πλαστικού.

Το πλαστικό είναι ένα πολύ χρήσιμο υλικό το οποίο είναι παντού στη ζωή μας. Παρά τη χρησιμότητα του όμως, το πλαστικό είναι και ένα εξίσου ρυπογόνο υλικό με αποτέλεσμα να κάνουμε πλέον λόγο για πλαστική ρύπανση του πλανήτη μας. Αν κάτι μάθαμε από το κύκλο του νερού είναι η χρησιμότητα της ανακύκλωσης στην προσπάθεια εξοικονόμησης των πόρων και της διατήρησης της ζωής.

Μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια και να γίνουμε μέρος του κύκλου ξεκινώντας από τα πιο απλά, όπως το μπουκαλάκι νερό που χρησιμοποιούμε. Μπορεί θεωρητικά να ακούγεται σαν κάτι μικρό όμως η διαφορά που μπορεί να κάνει είναι τεράστια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και πιστή στο όραμα της να σχεδιάζει και να προσφέρει βιώσιμες λύσεις για τις συσκευασίες των προϊόντων της με σεβασμό στον πλανήτη, η Nestlé μετατρέπει το Κορπή® στο πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, το οποίο διατίθεται σε καινοτόμα και ανακυκλώσιμη συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι και 50% rPE στο φιλμ της.

Με αφορμή αυτή την κίνηση το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή® μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος της αλλαγής για την προστασία του πλανήτη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια μας στο σούπερ μάρκετ και μας προσφέρει ξεχωριστά προνόμια.

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 28 Ιουλίου οι ειδικές μονάδες ανακύκλωσης του Mpesstonkyklo Roadshow ταξιδεύουν στα σουπερμάρκετ. Με αυτόν τον τρόπο το Κορπή® δίνει ένα ισχυρό και φιλικό προς το περιβάλλον μήνυμα και μας καλεί όλους να φέρουμε τα πλαστικά μας μπουκάλια για ανακύκλωση, βοηθώντας ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο σ’ αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια και να γίνουμε μέρος του κύκλου.

Επιπροσθέτως, μέσα από τη δράση ανακύκλωσης και επιβράβευσης μας παρακινεί να επιλέγουμε προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό και να υιοθετήσουμε συνήθειες φιλικότερες προς το περιβάλλον. Μπορούμε λοιπόν όλοι μας να δώσουμε μια νέα ζωή στα πλαστικά μπουκάλια και να επιβραβευτούμε για αυτή μας την συνεισφορά, ακολουθώντας κάποια πολύ απλά βήματα:

  • Επισκεπτόμαστε το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται η κινητή μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Κορπή, έχοντας μαζί μας πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού
  • Ρίχνουμε τα μπουκάλια στη μονάδα ανακύκλωσης
  • Σκανάρουμε το QR code που βρίσκεται πάνω στη μονάδα ανακύκλωσης 
  • Κάνουμε εγγραφή στο nestlenoiazomai.gr και λαμβάνουμε promo code με εκπτώσεις σε προϊόντα Nestlé
  • Με τον ίδιο κωδικό μπορούμε να κερδίζουμε επιπλέον προνόμια και εκπτωτικά κουπόνια στην εφαρμογή της Cyclefi η οποία προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επανάχρησης.

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε ν δείτε που θα βρείτε τις ειδικές μονάδες ανακύκλωσης:

  • 10 με 16 Ιουνίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Εθνικής (20ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας)
  • 24 με 30 Ιουνίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στη Νέα Χαλκηδόνα (Λεωφόρος Αχαρνών 467)
  • 1 με 7 Ιουλίου: Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Καλλιθέα (Ευριπίδου 69 – Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού, Πρώην Εργοστάσιο ΙΖΟΛΑ)
  • 15 με 21 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού (Λεωφ. Βουλιαγμένης 43-45, Ελληνικό)
  • 22 με 28 Ιουλίου: ΑΒ Βασιλόπουλος Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 39, Βριλήσσια).

Το Κορπή® έκανε την αλλαγή με σεβασμό στο περιβάλλον! Επίλεξε προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό, γίνε και εσύ μέρος της αλλαγής και μπες στον κύκλο με την πρώτη συσκευασία φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό! Και οι δράσεις δεν σταματούνε εδώ, το Κορπή® θα συνεχίσει να εμπνέει τον κόσμο για να αποκτήσει οικολογικές συνήθειες με «πράσινα» μηνύματα και περαιτέρω δράσεις.

Sponsored by Nestlé