Αν και για τους περισσότερους η Θεσπρωτία δεν είναι η πρώτη επιλογή που έρχεται στο νου όταν σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές τους, τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο την προτίμηση του κοινό.

Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της, περίπου το 70%, είναι καλυμμένο από βουνά, διαθέτει ονειρικές παραλίες για τον καθένα, καλύπτοντας εντυπωσιακά όλα τα γούστα και τις επιθυμίες.

Ποιες είναι οι παραλίες όνειρο στη Θεσπρωτία

Στη Θεσπρωτία, λοιπόν, κανείς θα βρει παραλίες με άμμο ή βότσαλο, απέραντες ακρογιαλιές, μικρούς και ήσυχους κόλπους, οργανωμένες ή ερημικές, με ένα κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο: τα κρυστάλλινα και διαυγή νερά του Ιονίου που προσκαλούν σε αμέτρητα καλοκαιρινά και άκρως δροσιστικά μακροβούτια.

Από την ακτή Στροβίλι, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα, μέχρι την περιοχή της Πέρδικας και την απομακρυσμένη παραλία Πράμα Μάλι, η ακτογραμμή της Θεσπρωτίας χαρακτηρίζεται για τις παραλίες που είναι παραδομένες στην αγκαλιά απότομων βράχων. Με μερικές από αυτές να είναι σχετικά δύσκολα προσβάσιμες, ωστόσο αξίζει ο κόπος για να τις ανακαλύψει κανείς από κοντά.

Η παραλία- σταρ, αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε έτσι, του νομού δεν είναι άλλη από την Μπέλλα Βράκα, μια πάλλευκη αμμόγλωσσα που ενώνει στην ουσία τα Σύβοτα με το μικρό νησί Μουρτεμένο ακριβώς απέναντι. Η Μικρή και Μεγάλη Άμμος συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς επιλογές του νομού, με την Πλασταριά, το Καραβοστάσι και το Δρέπανο να αποτελούν τις λιγοστές παραλίες του νομού που απλώνονται σε σχετικά μεγάλες εκτάσεις.

Για τους λάτρεις των μικροσκοπικών κόλπων που δίνουν την εντύπωση πιο prive καταστάσεων η Θεσπρωτία διαθέτει και από αυτό. Στους κόλπους που σίγουρα πρέπει να επισκεφτεί κανείς εκείνοι των Αγίας Παρασκευής, Καμίνι και Κόκκινου Βράχου.

Τέλος, οι λάτρεις του κάμπινγκ και των πιο χαλαρών και χωρίς πρόγραμμα διακοπών δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τις παραλίες Σοφάς, Ναυτίλος και Καλάμι. Αξίζει να γνωρίζει κανείς, ωστόσο, ότι εκτός από τα πιο δημοφιλή Σύβοτα, μια βόλτα μέχρι τη Σαγιάδα, στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, ολοκληρώνει το «σεργιάνι» στις παραλίες του νομού με τον ιδανικότερο τρόπο.