Τον αριθμό των 71.000 πλησιάζει ο αριθμός των πολιτών ηλικίας από 25 έως 29 ετών που έκλεισαν τις πρώτες κιόλας ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα, ραντεβού για εμβολιασμό. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα άνοιξε το πρωινό της Πέμπτης δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να εμβολιαστούν είτε με το Pfizer/BioNTech, είτε με το Moderna, είτε με το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Ο αριθμός των ραντεβού μέχρι το απόγευμα προσέγγισε τα 70.984 άτομα, εκ των οποίων 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, 10.724 σε εκείνο της Moderna και 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Πάντως, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανοίγουν κι άλλα ραντεβού (πάνω από 400.000 όπως είπε) με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna. «Ανακοινώνω ότι σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) ανοίγουν 420.300 καινούργια ραντεβού για τους συμπολίτες μας με τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson. Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna. Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική όσο και τη νησιωτική Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στο τέλος του τρέχοντος μηνός θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.