Δεκάδες σακούλες με σκουπίδια γέμισαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας μετά το κορονοπάρτι στο ΑΠΘ, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν 3.000 άτομα. Όπως λένε στο GRTimes.gr άνθρωποι που εργάζονται στο πανεπιστήμιο εκτός από τα σκουπίδια δεν λείπουν και οι βανδαλισμοί.

«Το πάρτι μπορεί να σταματάει το πρωί όμως οι ζημιές μένουν. Μπαίνουν μέσα στις σχολές για να βρουν ρεύμα. Φέρνουν μέχρι και γεννήτριες» περιγράφει εργαζόμενος, συμπληρώνοντας ότι αδειάζουν μέχρι και τους πυροσβεστήρες που βρίσκουν στο δρόμο τους ανεβαίνοντας στους ορόφους σχολών.

Κορονοπάρτι στο ΑΠΘ: Τι λέει ο πρύτανης

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου είπε ότι αρχικά τα άτομα που μαζεύονται στα πάρτι είναι λίγα, αλλά μετά τις 23:00 συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η Αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτι, καθώς η ιδιωτική εταιρία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 18:00 και μετά, αλλά δεν εμφανίζεται.

Συμφωνά με τον κ. Παπαϊωάννου η Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στο χώρο και δήλωσε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να βάλουν εμπόδια σε όσα σημεία μπορούν, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα.

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί σπάνε τα εμπόδια και μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες: