Περισσότεροι από 40 οι άστεγοι στη Πάτρα

Προσπάθειες να μεταφερθούν σε πανσιόν ενόψει χειμώνα


ΕΛΛΑΔΑ
18:30
23/10/2014
Περισσότεροι από 40 οι άστεγοι στη Πάτρα
loading

Σοκ προκαλεί στη Πάτρα η καταμέτρηση, από τη δημοτική Αρχή, των αστέγων στη πόλη. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της patrastimes.gr , περισσότεροι από 40 είναι πλέον οι άστεγοι Πατρινοί, οι οποίοι απευθύνονται προς βοήθεια στην Δημοτική Αρχή, φοβούμενοι τα χειρότερα με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Από την πλευρά του ο Δήμος, να προσπαθεί όσους μπορεί να τους στεγάσει σε πανσιόν της οδού Πατρέως, αλλά μη μπορώντας να αναλάβει μεγαλύτερες πρωτοβουλίες, λόγω της μη χρηματοδότησης για κοινωνικές παροχές, από το υπουργείο.

Όπως τόνισε o αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας, το πρόβλημα διογκώνεται, με τις 1.300 οικογένειες που συντηρούνται από την Τράπεζα τροφίμων και τις εκατοντάδες αιτήσεις προς την Τράπεζα και την Πρόνοια, για παροχή βοήθειας. Το αδιαχώρητο επικρατεί συγχρόνως στο κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, αλλά το πρόβλημα χρειάζεται κυβερνητική παρέμβαση.

«Καλούμε τους πολίτες να ξεσηκωθούν να ενωθούν μαζί μας και να ξεκινήσουμε τον κοινό αγώνα της διεκδίκησης θέσεων εργασίας και κοινωνικών παροχών», κατέληξε ο κ. Πελεκούδας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει