Απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται στις 8 Μαρτίου, διοργανώνονται σήμερα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Μια από αυτές δεν θα μπορούσε να μην είναι η Αθήνα.

Το κάλεσμα για κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, στη 1 το μεσημέρι, απηύθυνε η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη». Επίσης, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και απεργιακή συγκέντρωση στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάση κήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει πολλά πρωτοβάθμια σωματεία ενώ τις επόμενες ημέρες οργανώνονται πάνω από 20 ανοιχτές εκδηλώσεις σε εργατικούς χώρους, σχολές και γειτονιές.

Αυτήν τη στιγμή αρχίζει να συγκεντρώνεται κόσμος στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Κοραή και στη Σταδίου, στην οποία η κυκλοφορία διεκόπη έπειτα από σχετική εντολή της Αστυνομίας.

Επίσης, στις 17:30, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί κι άλλη συγκέντρωση από ομοσπονδίες, εργατικά συνδικάτα, την ΟΒΣΑ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, με το ραντεβού να δίνεται στα Προπύλαια. Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και το ΠΑΜΕ.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος