Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού κρούει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας πως είναι στο τραπέζι της επιτροπής το καθολικό lockdown.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (3/2) ζήτησε τους ανθρώπους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα ακόμη περισσότερο και εστίασε στο πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί ο εμβολιασμός.

«Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά» είπε στον ΣΚΑΪ.

Υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος μια απόφαση που θα την πάρει η πολιτεία ενώ τόνισε πως το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ατόμων και ο γρήγορος εμβολιασμός.

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είχαμε πριν τα Χριστούγεννα» δήλωσε.

Όπως εξήγησε το εκθετικά σημαίνει να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

«Δύσκολο βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε ο ίδιος.  

Όπως τόνισε ο ιός λόγω της μετάλλαξης γίνεται πιο μεταδοτικός εξηγώντας πως κολλάει πιο εύκολα και ζήτησε από τους πολίτες να φορούν σωστά τις μάσκες.