Πλατινένια διάκριση για τις επιδόσεις του ΟΤΕ και της COSMOTE στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον ήταν το αποτέλεσμα της κοινής συμμετοχής του ΟΤΕ και της COSMOTE στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index), για το 2013.

O ΟΤΕ και η COSMOTE διακρίθηκαν στην κατηγορία «Platinum» για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, ενώ ειδικό έπαινο έλαβαν και για την καλύτερη επίδοσή τους στον τομέα της Αγοράς.

«Είναι η πρώτη φορά που ΟΤΕ και COSMOTE συμμετέχουμε από κοινού στο Δείκτη CRI, ως αποτέλεσμα της ενοποίησης των λειτουργιών μας και των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η συστηματική προσπάθεια και η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει φέρει θετικά αποτελέσματα για ακόμη μια χρονιά, παρά το δύσκολο περιβάλλον, αποδεικνύοντας ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα για τον Όμιλο ΟΤΕ αποτελεί σταθερή δέσμευση. Δουλεύουμε σκληρά προκειμένου οι υψηλές οικονομικές μας επιδόσεις, να συμβαδίζουν με το οικολογικό και κοινωνικό μας αποτύπωμα», δήλωσε σχετικά η κα Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας εστιάζουν στα σημαντικά θέματα που αφορούν στην Αγορά, τους Εργαζομένους, το Περιβάλλον και την Κοινωνία. Παράλληλα, βασικό κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας των δύο εταιρειών αποτελεί ο εταιρικός εθελοντισμός, στο πλαίσιο του οποίου, η συμμετοχή των εργαζομένων ΟΤΕ-COSMOTE σε εθελοντικές δράσεις των εταιρειών (εθελοντική αιμοδοσία, συλλογή φαρμάκων και τροφίμων, κ.α.) αυξάνεται διαρκώς. Τα τελευταία 4 χρόνια οι συμμετοχές εργαζομένων σε εθελοντικές πρωτοβουλίες ξεπέρασαν τις 14.000.

Η αξιολόγηση των εταιρειών κατά τον CR Index, που αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης εταιρειών στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης του βρετανικού Mη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Business in the Community, πραγματοποιήθηκε φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Ήταν η πρώτη φορά που ο ΟΤΕ και η COSMOTE συμμετείχαν από κοινού, ενώ από την έναρξη του θεσμού, ο ΟΤΕ είχε αποσπάσει μια σειρά από σημαντικές διακρίσεις.


Η κα Ντέπη Τζιμέα, Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, παραλαμβάνει την πλατινένια διάκριση για τις επιδόσεις του ΟΤΕ και της COSMOTE στο Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).