Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο του Κιλκίς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Παράλληλα, καλεί τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να λάβει δραστικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εσωτερική διασπορά του κορονοϊού τόσο σε ασθενείς, όσο και σε εργαζομένους.

«Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική Κλινική που συστεγάζεται με τη Χειρουργική Κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στο κορονοϊό. 120 εργαζόμενοι τουλάχιστον νόσησαν συνολικά στο νοσοκομείο», αναφέρεται σχετικά.

Και προστίθεται: «Η διαχείριση των περιστατικών επικίνδυνη. Ύποπτα κρούσματα μαζί με τα θετικά. Ανάπτυξη κλινικών κορονοϊού χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

«Στο τμήμα (2) Covid-19  εδώ και δύο μήνες, δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνετε εσωτερική διασπορά», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Και προσθέτει: «Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα (1) Covid-19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση.

Υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες. Διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε την φιάλη.

Στο νοσοκομείο βρίσκετε κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Φωτογραφία εργαζομένου με πλαστική σακούλα (market) αντί για ποδονάρια».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «έχουμε στη διάθεσή μας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω».

* Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.