Άδεια είναι τα ταμεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο εξαιτίας της μείωσης των δαπανών αλλά και της σημαντικής καθυστέρησης καταβολής της τρίτης δόσης του προϋπολογισμού από το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται να χρωστάει εκατομμύρια ευρώ, τόσο σε συμβασιούχους διδάσκοντες, όσο και σε εργολάβους και προμηθευτές, ενώ απλήρωτοι είναι ακόμη και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ.

Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο χρωστάει τους μισθούς των συμβασιούχων διδασκόντων του εαρινού εξαμήνου, χρωστάει από έξι έως και εννέα μήνες στους εργολάβους σίτισης, καθαριότητας και συντήρησης. Σε ορισμένους δε προμηθευτές υλικών το τοπικό Ίδρυμα χρωστάει χρήματα ακόμη και από το 2009, ενώ οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ είναι απλήρωτοι τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο.

Στα παραπάνω χρέη μπορούν να προστεθούν και ορισμένες ανεξόφλητες δόσεις που προέκυψαν από τον διακανονισμό των ιδιοκτητών καταστημάτων στην Πλατεία Πανεπιστημίου, αλλά και τα ενοίκια πολλών κτηρίων.

Τα «φέσια» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διογκώνονται μέρα με την ημέρα μιας και η τρίτη δόση του τακτικού προϋπολογισμού ακόμη δεν έχει καταβληθεί τη στιγμή που πέρυσι τα χρήματα είχαν μπει στο ταμείο του Ιδρύματος τον Ιούλιο!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη ορισμένοι προμηθευτές πετρελαίου έχουν ανακοινώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες πως δεν θα τροφοδοτήσουν με πετρέλαιο κτήρια, εάν δεν εξοφληθούν οι λογαριασμοί τους. Τα ζητήματα αυτά αλλά και η θέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση θα συζητηθούν σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της Συγκλήτου.

Πηγή: taxydromos.gr