Τη συμμόρφωση της Ελλάδας ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη Θράκη

Ζητούν την αναγνώριση, ως τουρκικών, των μουσουλμανικών ενώσεων της Θράκης


ΕΛΛΑΔΑ
20:10
06/06/2014
Τη συμμόρφωση της Ελλάδας ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη Θράκη
7
loading

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης -αρμόδιο όργανο επίβλεψης της ορθής εκτέλεσης των καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τα κράτη μέλη- υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution), με το οποίο καλεί τις ελληνικές Αρχές, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που αφορούν τις υποθέσεις «Μπεκίρ Ούστα και άλλοι κατά Ελλάδος», «Εμίν και άλλοι κατά Ελλάδος» και Τουρκική Ένωση Ξάνθης κατά Ελλάδος.

Με το ενδιάμεσο αυτό ψήφισμα καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει, ως τουρκική, τη μουσουλμανική ένωση Ξάνθης και ν΄αναγνωρίσει το δικαίωμα του «συνεταιρίζεσθαι» στις υπόλοιπες μουσουλμανικές ενώσεις της περιοχής.
Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι, η Ελλάδα είχε καταδικαστεί από το Δικαστήριο, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία του «συνεταιρίζεσθαι», εξαιτίας της άρνησής της να αρνηθεί την αναγνώριση των μουσουλμανικών ενώσεων ως τουρκικών και να τις εγγράψει στα οικεία μητρώα των ενώσεων στην Ελλάδα.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι, ενώ από τον Ιούνιο του 2013 οι ελληνικές Αρχές είχαν διαβεβαιώσει την Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ ότι έχουν μελετήσει την καλύτερη δυνατή λύση, δεν προσεκόμισαν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, για τα μέτρα που, ενδεχομένως, εφαρμόσθηκαν, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των αποφάσεων του Δικαστηρίου.
Με το εν λόγω ψήφισμα καλούνται οι ελληνικές Αρχές να λάβουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε οι αιτούντες να επωφεληθούν από τις διαδικασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύμβασης, όπως αυτό έχει ερμηνευθεί από τη νομολογία του Δικαστηρίου.

Καλούνται, ακόμη, οι ελληνικές Αρχές, να δώσουν στην Επιτροπή συγκεκριμένες πληροφορίες, σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν ή σκοπεύουν να λάβουν, για την αναγνώριση των μουσουλμανικών ενώσεων, ως τουρκικών, και την εγγραφή τους στα οικεια μητρώα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Καλό Σύριζα σας εύχομαι.Μόλις το ψηφίσατε στις Ευρωεκλογές αρχίσανε τα όργανα.Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.

 2. avatar aggelos

  Ποιος ειναι υπουργος εξωτερικων της Ελλαδας?Μηπως ο κυριος βενιζελος?Εδω επουλησαν την Ελλαδα ολοκληρη.
  Πουλανε παραλιες ,πουλανε ασημικα,χρυσα,πλατινενια,Στη Θρακη θα κολησουνε.
  Ρε παρτε χαμπαρι αυτη η κλικα ειναι εδω για να μας αφανησουν σαν χωρα.
  Τι θα γινει θα ξυπνησουμε???????????

 3. avatar Aimilios

  ενα ψηφισμα για το οποιο εχει ταχθει ανοιχτα υπερ ο συριζα και υποθεση η οποια ερχεται σε αντιθεση με την συνθηκη της λωζανης.
  Προωθει τον επεκτατισμο και τον ιμπεριαλισμο, εννοιες με τις οποιες ο συριζα ειναι υπερ, οποτε πληρωνεται για αυτο..

 4. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΛΕΤΕ !!?? ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ !!??

 5. avatar gr1908

  σε κάτι τέτοια άρθρα μου βγαίνει το ακροδεξιό μου πνεύμα χωρίς να το θέλω η να στηρίζω κάτι τέτοιο στην πολιτική αλλά δε θα κάτσω [...]

 6. avatar giannis tzanidakis

  Όταν η πολιτική εξουσία παίζει κλαρίνο τότε ειναι σίγουρο οτι θα αρχίσουν και τα τα άλλα όργανα.

 7. avatar Ionis

  Όσοι βλέπατε το Σουλειμαν το Μεγαλοπρεπή κλπ κλπ τώρα φάτε την Αγ. Σοφια τζαμί και τις απαραίτητες τουρκικές ενώσεις. Δεν βλέπω αντλιστοοχο ζήλο από την ΕΕ για την αντιστοιχη αναγνώριση Ελληνικών ενώσεων στη Κωσταντινούπολη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει