Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για σεισμούς σε δημοτικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της εφαρμογής πιλοτικού προγράμματος από του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


ΕΛΛΑΔΑ
5:52
06/06/2014
Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για σεισμούς σε δημοτικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη
loading

Την τοποθέτηση επιταχυνσιογράφων σε εννέα δημοτικά κτίρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, για πιλοτική εφαρμογή συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης για επερχόμενους μεγάλους σεισμούς και τη μελέτη της διαφοροποίησης του εδαφικού κραδασμού εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την απόφαση γίνεται αποδεκτό σχετικό αίτημα του εργαστηρίου Εδαφομηχανικής και Γεωτεχνικής Σεισμικής Μηχανικής του Α.Π.Θ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για επικείμενο σεισμό.

Το σύστημα προβλέπει την τοποθέτηση επιταχυνσιογράφων σε κτίρια του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα είναι συνδεδεμένοι με ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δήμου, οι οποίοι θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση καταγράφοντας διαρκώς τον εδαφικό κραδασμό, σημείωσε ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος.

Τα σχετικά δεδομένα θα αποστέλλονται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε συγκεκριμένο «εξυπηρετητή» που βρίσκεται στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, ερευνητικό εταίρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει