Μεγάλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες στις εταιρείες παράδοσης δεμάτων καθώς εξαιτίας του μεγάλου όγκου των παραγγελιών οι εταιρείες δεν μπορούν να παραδόσουν άμεσα τα δέματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις που φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 7 μέρες.

Η Γενική Ταχυδρομική τονίζει με ανακοίνωσή της ότι το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες και ενημερώντας τους καταναλωτές για τις υπηρεσίες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Στα πλαίσια αυτά:

  1. Αναστέλλονται άμεσα όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες πλην της βασικής υπηρεσίας είτε απλής αποστολής είτε αποστολής με αντικαταβολή (ενδεικτικά αναστέλλονται οι αποστολές σπέσιαλ, παράδοση Σάββατο, παράδοση σε δυσπρόσιτες κτλ)
  2. Για κάθε επείγουσα περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί  η νέα υπηρεσία VIP αποστολή (προσοχή! Έχει αυξημένο κόστος, παρέχεται σε συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες) που δημιουργήθηκε  ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.

Παρόμοια φαίνεται ότι είναι τα προβλήματα και στην εταιρεία ACS, καθώς εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ακόμα και η ιστοσελίδα της.