Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακροβολισμένες σε κομβικά σημεία περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων στις εγκαταστάσεις.

Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπως της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ΔΙ.ΑΣ. και Άμεσης Δράσης συμμετέχουν στη φύλαξη του ιδρύματος ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και της προαναγγελίας εκδηλώσεων από φορείς, πολιτικά κόμματα, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ίδια ώρα διενεργούνται έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, ενώ κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σταθμευμένες σε διάφορα σημεία.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ αποφάσισαν το πανεπιστήμιο να παραμείνει κλειστό σήμερα 16 και και αύριο 17 Νοεμβρίου, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα η Τροχαία έχει τοποθετήσει προειδοποιητικές κορδέλες για την απαγόρευση στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής του ΑΠΘ, όπως είναι η οδός Εγνατία, Αγίου Δημητρίου, 3η Σεπτεμβρίου κλπ, που θα ισχύει από τις 06:00 έως τις 23:00 τη Τρίτη 17 Νοεμβρίου.