Κοντοζαμάνης: O μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα θα γίνει ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Eυρώπη

«Οι αερομεταφορές είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη» τόνισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής


ΕΛΛΑΔΑ
14:38
11/11/2020
Κοντοζαμάνης: O μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα θα γίνει ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Eυρώπη
8
loading

«Τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer είναι θετικα και πολλά υποσχόμενα», επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα (11/11) το πρωί, σε online event της διεθνούς ένωσης αερομεταφορών ΙΑΤΑ. Η εκδήλωση είχε θέμα «Leading Greece into a New Aviation Reality».

Όπως επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης, «θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Ιανουάριο και μετά». Επίσης, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έρθει σε συμφωνία με τέσσερις παραγωγούς εμβολίων και η Ελλάδα συμμετέχει και στις τέσσερις συμφωνίες.

Εστιάζοντας «στο δύσκολο», όπως είπε, «στρατηγικό σχεδιασμό του εμβολιασμού», ο κ. υφυπουργός ανάφερε ότι «θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Eυρώπη, μόλις τα εμβόλια πάρουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τον διεθνή οργανισμό Εuropean Μedicines Αgency».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του διαδικτυακού συνεδρίου, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι οι αερομεταφορές είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη του τουρισμού και στάθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ε.Ε. για τη στήριξη της βιοσιμότητας τους, η οποία απειλείται από την πανδημία.

Μεταξύ άλλων και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέτρα αφορούν την τόνωση της ρευστότητας, την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, και κρατικοποιήσεις εταιρειών. Στο εγχώριο μέτωπο αναφορά έγινε για το πρόγραμμα «Συνεργασία», που θα τρέχει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, «αλλά προφανώς θα επεκταθεί», όπως είπε ο κ. Καραμανλής.

Με τη σειρά του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στάθηκε στη σημασία των αερομεταφορών στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, σημειώνοντας ότι το 70% του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος κάνει χρήση του αεροπλάνου. Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στο επιτυχημένο άνοιγμα του τουρισμού την φετινή δύσκολή -ελέω της πανδημίας- χρονιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar ΑΔΩΝΙΣ ΜΙΖΟΔΙΑΔΗΣ

  Ακόμη και στη τουαλέτα να μας κλείσετε, εμείς εμβόλιο δεν θα κάνουμε και είμαστε περίπου 500 άτομα.Κάντε τα όλα πάνω στα τροφαντά οπίσθια σας.Χαλάλι...

 2. avatar Ερώτηση.

  Τι ειναι αυτο που σας κανει να πιστεύετε οτι ο κόσμος θα κανει ουρα για να εμβολιαστεί??????

  1. avatar Κινεζος

   Ο εκβιασμος ! ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ; ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ !!

 3. avatar Δήμητρα Π.

  ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ;
  Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ...
  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΟΣ;
  ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 4682/2020 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ;
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

  1. avatar Κινεζος

   Ειναι αληθεια.Διαβαστε σανοφαγα !! Ο σανος εχει ημερομηνια ληξης !!!

  2. avatar Αρρώστεια

   Ο νόμος δεν προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Προβλέπει το δικαίωμα του υπουργού να κηρύξει υποχρεωτικό εμβολιασμό αν κρίνει . Δεν θα το κάνει βεβαία γιατί δεν έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις των φαρμακευτικών και θα πρέπει να πληρώσει το κράτος τις απαραίτητες αποζημιώσεις από πιθανές βλάβες στην υγεία όσων υποστούν βλάβη από τον εμβολιασμό , από τη στιγμή που τους υποχρεώνει να τον κάνουν.
   Αυτός είναι και ο λόγος που κανένα εμβόλιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, αλλά συνίσταται ή εκβιάζεται η λήψη του.
   Σε κάθε εμβολιασμό, άλλα και ιατρική πράξη ο μόνος υπεύθυνος για παρενέργειες είναι αυτός που εμβολιάζεται εξού και απαιτείται η συναίνεσή του.

   1. avatar @ Αρρώστεια και άγνοια νόμου

    Νόμος 4682/2020
    Άρθρο πρώτο
    Μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου
    1. Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού που ενδέχεται να έχουν σοβα- ρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλο- νται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
    2. Τα μέτρα αυτά συνίστανται:
    (α) στην υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργα- στηριακό ιατρικό έλεγχο, υγειονομική παρακολούθηση, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώ- πων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο
    κτλ κτλ

    Ολόκληρο το ΦΕΚ
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wHUdWr4xouZundtvSoClrL8P5OWwpZhAcvtIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6qSYtMQEkEHLwnFqmgJSA5UkHEKavWyL4FoKqSe4BlOTSpEWYhszF8P8UqWb_zFijG8VBuevK1NpifRlu8WictCCOd-x8KjeS55c9KDzRyQD

   2. avatar Κινεζος

    Αποζημιωσεις ;;; Απο το κρατος ;;; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕΙ ;;; ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ;;Δεν ειναι πρωταπριλια σημερα φιλε-φιλη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει