Δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 516 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν δεκαεννέα (19) θετικά δείγματα κορονοϊού, από τα οποία οκτώ (8) αφορούν σε Έλληνες και έντεκα (11) σε αλλοδαπούς (11 άνδρες και 8 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 28 έτη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Rapid test πραγματοποιήθηκαν σε πολίτες και στην Κοζάνη. Αρκετός ήταν ο κόσμος που έσπευσε να τα κάνει, ενώ η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε στα σημεία προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Στο μεταξύ, από τις 6 το πρωί ξεκίνησαν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακινήσεως εκτός των ορίων της Κοζάνης, που επιβλήθηκε για 15 ημέρες από την Πολιτική Προστασία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης βρίσκονται σε όλους τις εισόδους-εξόδους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να εξέλθει, εκτός εάν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν την μετακίνησή τους, όπως λόγοι υγείας ή εργασίας.