Οδήγηση κρατικών αυτοκινήτων μόνο με νομοθετημένη θέση οδηγού

Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης


ΕΛΛΑΔΑ
0:00
17/04/2014
Οδήγηση κρατικών αυτοκινήτων μόνο με νομοθετημένη θέση οδηγού
2
loading

Την ορθή διαδικασία οδήγησης κρατικών οχημάτων από υπαλλήλους που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού, κάνει γνωστή με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για την παροχή έγκρισης, η ενδιαφερόμενη υπηρεσία θα πρέπει να υποβάλλει αίτημα στο οποίο θα αιτιολογούνται επαρκώς οι ειδικοί λόγοι που επιβάλλουν την οδήγηση των αυτοκινήτων από άλλον, εκτός του υπευθύνου οδηγού και θα πρέπει να αναφέρονται τα στοιχεία του υπαλλήλου, το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η έγκριση, με μέγιστη διάρκεια τα δύο χρόνια, καθώς και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, η κατηγορία (επιβατικό, λεωφορείο, φορτηγό κλπ).

Επίσης, η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να αποστέλλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνημμένα τα ευκρινή φωτοαντίγραφα των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων, φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του προτεινόμενου οδηγού κλπ.

Τέλος, με την εγκύκλιο, προσδιορίζεται και ο τρόπος που θα μπορούν να λαμβάνουν έγκριση για οδήγηση κρατικού οχήματος οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Social Distortion

    Και τώρα φοβήθηκαν τα κοπρόσκυλα.

    1. avatar Gabriel

      Social ποιους εννοείς? (ρητορική ερώτηση)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει