Η ΜΕΤΑδραση για τις αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα: Πρόκειται για ανηλίκους πρόσφυγες, θα είναι προσωρινή η διαμονή

«Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και έχουν ζήσει ιδιαίτερα τραυματικές εμπειρίες»


ΕΛΛΑΔΑ
21:58
23/09/2020
Η ΜΕΤΑδραση για τις αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα: Πρόκειται για ανηλίκους πρόσφυγες, θα είναι προσωρινή η διαμονή
21
loading

Αντιδράσεις υπήρξαν από τους κατοίκους και τη δημοτική Αρχή στα Καμμένα Βούρλα για την άφιξη προσφύγων στην περιοχή τους, κλείνοντας για μερικές ώρες και την εθνική οδό.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με «την εγκατάσταση 100 προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα», η ΜΕΤΑδραση θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:  «Το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020, μεταφέρθηκαν από την ομάδα Συνοδειών της ΜΕΤΑδρασης 39 ασυνόδευτα παιδιά σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι διαδικασίες για τη μεταφορά των παιδιών κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελλείψει ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ανήλικους που έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και διέμεναν σε καταυλισμούς στα νησιά για πολλούς μήνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.  

Στο πλαίσιο της τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν με δύο πούλμαν. Όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

Η διαμονή τους στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε αλληλεγγύη και κατανομή ευθυνών από τις άλλες χώρες, τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν στηρίζουμε τους συμπολίτες μας στα νησιά;

Η ΜΕΤΑδραση έχει αναλάβει τη φροντίδα της πλειοψηφίας των παιδιών αυτών στα νησιά και θα συνεχίζει να τα φροντίζει και στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έως ότου μεταφερθούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η προσωρινή φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων δεν μπορεί με κανένα τρόπο "να επηρεάσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων" και ελπίζουμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και η τοπική κοινωνία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας αλληλεγγύη απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που έχουν χάσει ή χωριστεί από τους γονείς τους.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα παιδιά είναι τρομαγμένα από τις αντιδράσεις και δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο αντιμετωπίζονται από μικρή μερίδα της τοπικής κοινωνίας με αυτόν τον τρόπο. Τα περισσότερα προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και έχουν ζήσει ιδιαίτερα τραυματικές εμπειρίες. Κάποια μάλιστα, έμαθαν ελληνικά στους καταυλισμούς των νησιών, από αγάπη για τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να δείξει τον ανθρωπισμό και την φιλοξενία για την οποία διακρίνεται η Ελλάδα, έτσι ώστε τα παιδιά στο σύντομο διάστημα της παραμονής τους, να αισθανθούν ασφάλεια και αγάπη και να κρατήσουν ως τελευταία εικόνα της χώρας μας, τη θερμή φιλοξενία τους στα Καμένα Βούρλα».

Πηγή φωτογραφίας: Lamiareport.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar Μεγάλος πατριωτης.τωρα θυμηθηκαμε τους ερμους τος νησιώτες που βογγυξαν τόσα χρόνια

  Ελλάς

 2. avatar Γεράνι

  Απέλαση όλοι ούτε ένας νά μη μείνει δρόμο όλοι ούστ.

 3. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Από πότε το Πακιστάν έχει πόλεμο?? Καινούργιος θα είναι απλά έφυγαν πριν ξεκινήσει..

 4. avatar Δυστυχώς

  Επτωχευσαμεν...

 5. avatar Ανήλικοι ήταν κ στα hot spots της Μόριας κ της Σάμου

  κ τα ...πυρπόλησαν..!

 6. avatar Ευπατριδης

  Ανήλικα, ετών 25....

 7. avatar Περαστικά

  Περαστικά μας

 8. avatar Αντιλαμβάνομαι πλήρως (!!!)

  το πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά ντρέπομαι για λογαριασμό σας με τα σχόλια που μερικοί γράφετε. Περιοχές όπως η ΜΥΤΙΛΗΝΗ έχουν το πραγματικό πρόβλημα. ΣΑΡΑΝΤΑ μετανάστες δεν αποτελούν ΠΟΥΘΕΝΑ πρόβλημα και ΒΟΗΘΑΜΕ τους νησιώτες ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ, που έχουν πραγματικό πρόβλημα διαβίωσης. Ντροπή σας πια..

  1. avatar CcC

   Και ένας \" μετανάστης\" με πολιτισμικό & αξιακό υπόβαθρο τύπου ισλαμοΑφγανισταν - ισλαμοΠακισταν - ισλαμοΣομαλίας αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, όταν η χώρα, στην οποία επιβάλλονται, είναι ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες της. Τα πατομπούκαλα που φοράς δεν σου επιτρέπουν να δεις το μέγεθος του προβλήματος που ΔΕΝ είναι εσωτερικό αλλά ΔΙΕΘΝΕΣ. Η Ελλάδα εποικιζεται με ό,τι χειρότερο διαθέτει ο πλανήτης. Ξύπνα & πήγαινε επειγόντως για lazer, μπας & ξεστραβωθείς!

  2. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

   Παρτους σπίτι σού να σέ βοηθούν ποικιλοτρόπως πολυπολιτισμικέ μαϊντανέ

   1. avatar @Νίκος Δημήτρης Παππάς

    Ξέρεις να διαβάζεις ή εκτός από [...] είσαι και αγράμματος;

    1. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

     Δεν βρέχει σε φτύνουν συριζαίε

    2. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

     Όταν μου απαντάς μήν κοιτάς τον καθρέφτη σού Φασιστερό

  3. avatar Ευπατριδης

   Ούτε στα νησιά,ούτε πουθενά....

 9. avatar άντε ξεκουμπιστείτε ρε

  Τέρμα οι μπίζνες με τις ζωές των άλλων

 10. avatar Πρόσφυγες;;;

  Ανήλικοι;; χαχαχαχαχσχαχαχαχαχα γελάσαμε πάλι τέρατα ψεύτες υποκριτές πουλημενοι.

 11. avatar Θα έρθει και η ώρα σας

  Όλα εδώ πληρώνονται..

 12. avatar Aλεξ

  Πισω στις πατριδες τους ΟΛΟΙ....

 13. avatar CcC

  ΜΕΤΑδραση, ΔΟΜ (προσέξτε όχι η Ύπατη Αρμοστεία για πρόσφυγες), ανήλικα ασυνόδευτα (εδώ κλαίμε από τα γέλια & όχι μόνο) λαθρομεταναστόπουλα που βαφτίζονται προσφυγόπουλα. Οι επαγγελματίες ψεύτες & απατεώνες, τα super λαμόγια τολμούν να βγάζουν ανακοινώσεις, φτιάχνοντας ψυχοπονιάρικα παραμυθάκια, λες & απευθύνονται σε κρεττίνους.

 14. avatar Σοβαρος

  Τους κατοίκους τους ρωτήσατε?
  Φασιστοειδεις αποφάσεις χειρότερες του ΣΥΡΙΖΑ.

 15. avatar Ουδέν μονιμότερον

  Το σύντομο χρονικό διάστημα δεν είπατε πόσο είναι. Μέχρι τότε μην πουλάτε ανθρωπισμό στις πλάτες άλλων.Πόσους φιλοξενείτε εσείς στα σπίτια και στη γειτονιά σας; Ή πληρώνεστε αδρά για να τους φιλοξενούν άλλοι;...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει