Μαγιορκίνης: Θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη

«Υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι»


ΕΛΛΑΔΑ
9:06
10/08/2020
Μαγιορκίνης: Θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη
2
loading

Θέμα χρόνου είναι η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη.

«Βλέπουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μεταδόσεων αφορούν νέους, και όταν λέμε νέους εννοούμε κάτω από 39. Αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει επαφές με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί» ανέφερε.

Οι ειδικοί ανησυχούν για τα αυξημένα κρούσματα. «Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος» έκρινε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στο Mega και σημείωσε πως υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι.

«Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες», είπε, ενώ στάθηκε επίσης στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Τόνισε μάλιστα πως «αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως».

Στο τραπέζι είναι να ληφθούν μέτρα ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν στον Πόρο, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 11 το βράδυ. Προβληματισμό προκαλεί επίσης ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πλήρη απαγόρευση λειτουργίας

    δραστηριοτήτων στις οποίες συναθροίζεται κόσμος. Μην το πάμε λάου λάου και το κουράζουμε το θέμα. Μόνο με δυναμικές αποφάσεις αντιστρέφεται η κατάσταση.

  2. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

    Άρμα νο 44..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει