Ο σταυρός έπεσε και στο Δούναβη στη Βιέννη, καθώς για 8η συνεχή χρονιά η Ορθοδοξία στην Αυστρία γιόρτασε με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια.

Η τελετή, προεξάρχοντος του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Αυστρίας, Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιου και παρουσία εκπροσώπων των ελληνικών και κυπριακών Αρχών, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Αυστρία, Θεμιστοκλή Δημίδη, πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι του Δούναβη, στη γέφυρα δίπλα από την ιστορική συνοικία των Ελλήνων, στο κέντρο της Βιέννης.

Στο γεγονός δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα από τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ανακοίνωσαν ήδη από χτες και πρόβαλαν σήμερα την πρωτότυπη για τα αυστριακά και ρωμαιοκαθολικά δεδομένα, εκδήλωση, της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων.

Την τελετή, στην οποία συλλειτούργησαν και ιερείς άλλων ορθοδόξων εκκλησιών στην Αυστρία, παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, ανάμεσά τους επισκέπτες από Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής στην Αυστρία, μεταξύ των οποίων και ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Χάνες Χάρβανεκ.

Νωρίτερα είχε τελεστεί Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στη συνοικία των Ελλήνων, όπου στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας, που πρόσφατα είχε ανακαινισθεί και είχε εγκαινιαστεί τέλη Νοεμβρίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σήμερα ο συνολικός αριθμός των ορθοδόξων πιστών στην Αυστρία ανέρχεται σε 490.000με τους περισσότερους πιστούς να προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία και η Ορθόδοξη είναι η δεύτερη σε αριθμό επίσημα αναγνωρισμένη Εκκλησία στη χώρα, μετά τη Ρωμαιοκαθολική.

(Φωτογραφία αρχείου)