Τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν και πάλι -μετά από περίπου δύο μήνες- οι πόρτες των σχολείων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που ξεκινούν μαθήματα την Δευτέρα, ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε την προετοιμασία για την ασφαλή υποδοχή τους όπως και των καθηγητών που θα τους διδάξουν.

Το πρωί της Πέμπτης (7/5) παραδόθηκε η τελευταία παρτίδα από αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη στα σχολικά συγκροτήματα που λειτουργούν Λύκεια και ξεκινά άμεσα η διαδικασία διανομής των αντίστοιχων υλικών σε απολύτως επαρκείς ποσότητες και στις μονάδες που στεγάζονται Γυμνάσια η λειτουργία των οποίων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Δευτέρα 18 Μαΐου.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Αθηναίων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ολοκληρώσει τις απολυμάνσεις στα κτίρια των Λυκείων και ξεκίνησε στις μονάδες που λειτουργούν Γυμνάσια ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως ενώ το προσωπικό καθαριότητας φροντίζει με απολύτως σχολαστικό τρόπο για καθαριότητα και απολύμανση σε κάθε γωνιά των σχολικών συγκροτημάτων που θα κινούνται μαθητές και γονείς κι αυτό θα συμβαίνει σε καθημερινή βάση, όσο τα σχολεία θα λειτουργούν.

«Με όποιο τρόπο και όποτε χρειάζεται, ο δήμος των Αθηναίων θα είναι εδώ. Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που πρέπει όλοι να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τους μαθητές της πόλης» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για την προετοιμασία των σχολείων της πόλης ενόψει της υποδοχής μαθητών και διδακτικού προσωπικού.