Αναστέλλεται μέχρι τις 30 Μαρτίου η λειτουργία υπηρεσιών του δήμου Πατρέων με φυσική παρουσία δημοτών. Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού, στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, αναστέλλεται η λειτουργία, με φυσική παρουσία δημοτών, των υπηρεσιών της πολεοδομίας, των οικονομικών υπηρεσιών, του τμήματος ανταποδοτικών τελών και Τ.Α.Π, του τμήματος πρωτοκόλλου, των γραφείων των δημοτικών κοινοτήτων, του τμήματος κοινωνικής πρόνοιας και του τμήματος τοπικής οικονομίας.

Για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις οι δημότες θα μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, θα λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών από 7:30 έως 15:00, μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και προγραμματισμένων ραντεβού.

Όσον αφορά το δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο, οι συναλλαγές με το κοινό θα γίνονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, ή επικοινωνίας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τέλος, οι προγραμματισμένοι μέχρι και 30 Μαρτίου πολιτικοί γάμοι θα γίνονται με την παρουσία έως και 10 ατόμων, αφού πρώτα έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας.

Εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκίνησε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκίνησε σήμερα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα που έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερες λόγω του κορονοϊού.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας η πρώτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα επαναλαμβάνονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος συμμετείχε στην σημερινή δράση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο κορονοϊός μας φέρνει αντιμέτωπους με πολλαπλές προκλήσεις και μία από αυτές είναι η σημαντική έλλειψη αίματος».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «απέναντι σε αυτή την πρόκληση, οργανωνόμαστε και απαντάμε αποφασιστικά και συλλογικά», απευθύνοντας κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες.